Följ oss!

Besök oss på Facebook     linkedin-logo

Låter det intressant?

Kontakta oss gärna på det sätt du tycker är bekvämast.

Skicka mail
Eller ring 0706-360 162

 

Alla är vi lika på olika sätt PDF Skriv ut Skicka sidan

Vad är Extended DISC?

Skarmavbild 2016-10-19 kl. 09.55.16Extended DISC är ett webbaserat utvärderingsverktyg som används för att mäta en persons naturliga beteende och bygger på en modell som skapats av William Moulton Marston för nästan 100 år sedan. Marston baserade sin modell på en teori om mänskligt beteende av Carl Gustav Jung för att öka självkännedom och bättre förstå andra människor.

DISC-modellen gynnar enskilda individer i deras professionella och personliga liv. DISC ger individer den information de behöver för att göra medvetna beslut om hur man anpassar sitt beteende när de interagerar med andra, en färdighet som skapar framgång.

DISC-modellen identifierar fyra beteendestilar. Läs mera om de olika stilarna nedan.

D-stilen är uppgiftsorienterad och aktiv. Klicka på bilden nedan och se filmen. Lär dig hur D-stilen kommunicerar, agerar under press, tar beslut och mycket mer.

Skarmavbild 2016-10-19 kl. 10.17.01

D-stilar är de mest kraftfulla och bestämda av de fyra DISC-stilarna. De tenderar att vara direkta, resultatorienterade, konkurrenskraftiga och viljestarka. De föredrar att agera snabbt, ta risker och att få saker gjorda omedelbart. De gillar förändring och utmaningar och har många bollar i luften. De vill skapa förändring, rutiner är tråkiga för dem. De vill ta ansvar och söker kontroll. D-stilens motto är: "Jag gjorde det på mitt sätt." Deras största rädsla är att tappa kontrollen.

I-stilar är människoorienterade och aktiva. Klicka på bilden nedan och se filmen. Lär dig hur I-stilen kommunicerar, agerar under press, tar beslut och mycket mer.

Skarmavbild 2016-10-19 kl. 10.20.05

I-stilar är utåtriktade, energiska, sociala och pratsamma. De tycker om att vara i centrum och att få uppmärksamhet. De interagerar med andra och tycker om att träffa nya människor. De gillar inte att fokusera på detaljer eller att tillbringa mycket tid i ensamhet. Andra tenderar att se dem som mycket vänliga, entusiastiska och livliga. De är optimistiska, positiva och bra på att påverka andra. Social acceptans är mycket viktigt för dem och de fruktar social utstötning. Deras motto är: "Jag är en trevlig person! Alla borde gilla mig!"

S-stilar är människoorienterade och reserverade. Klicka på bilden nedan och se filmen. Lär dig hur dig hur S-stilen kommunicerar, agerar under press, tar beslut och mycket mer.

Skarmavbild 2016-10-19 kl. 10.21.34

S-stilar är stabila, lugna, ärliga och avspända. Samtidigt som de gillar interaktion med andra människor är de mer reserverade och mindre livliga än I-stilar. De är angelägna om att hjälpa och stödja andra. De tycker om att arbeta i ett team och kommer lojalt att försvara sitt eget team. Rättvisa är mycket viktigt för dem. De tycker inte om att svika andra eller att göra andra besvikna. Eftersom de föredrar stabilitet och säkerhet tenderar de att motsätta sig förändringar och kan behöva stöd med dessa. Deras största rädsla är förlust av stabilitet. Deras motto är: "Om det inte är trasigt, låt oss inte fixa det."

C-stilar är uppgiftsorienterade och reserverade. Klicka på bilden nedan och se filmen. Lär dig hur dig hur C-stilen kommunicerar, agerar under press, tar beslut och mycket mer.

Skarmavbild 2016-10-19 kl. 10.22.57

C-stilar är de mest analytiska av de fyra DISC-stilarna. De är perfektionister, detaljorienterade, fokuserar på fakta, information och bevis. De är bekväma med att arbeta ensamma och är de mest reserverade av de fyra DISC-stilarna. De är logiska, systematiska, försiktiga och metodiska. De fokuserar på att arbeta med rådande förhållanden för att säkerställa hög kvalitet på produkter eller tjänster. Deras största rädsla är att bli kritiserade för deras arbete. En C-stils motto är: "Om vi inte har tid att göra det rätt, har vi då tid att göra det igen?"

Extended DISC certifiering

Skarmavbild 2016-10-25 kl. 08.36.55DISC-certifieringen är skapad för alla som vill förstå DISC modellen. När du väljer en DISC-certifiering för dig och din organisation, väger du in viktiga delar i ditt beslut. Det som påverkar beslutet inkluderar vanligtvis plats, pris, material och stöd efter certifieringen.

Deltagarna i Extended DISC certifieringen får en grundlig utbildning i användandet av Extended DISC rapporter. När du har din certifiering kan du använda våra rapporter och verktyg i en mängd olika situationer. Mestadels använder våra kunder Extended DISC i ledarutbildning, kundserviceutveckling, säljträning, teambuilding, rekrytering och kommunikationsträning. Men Extended DISC är ett flexibelt verktyg och kan användas på en rad andra områden. Kontakta oss och berätta om din verksamhet och låt oss tillsammans se hur Extended DISC kan skapa ytterligare värde i ditt uppdrag.

Som certifierad användare får du tillgång till alla delar i vårt system. Du kommer att få tillgång till DISC-rapporter, 360° feedback, resonemangstester och undersökningsverktyg

Det är en sak att vara en stor konsult och tränare, men vi kan utveckla dina kunskaper för att ta ditt uppdrag till nästa nivå. Certifieringen förbättrar din förmåga att erbjuda beteendebedömningar till dina anställda och kunder.

När du är certifierad användare av Extended DISC fortsätter vi att tillhandahåll support. Vi erbjuder en stor mängd material på vår webbplats, utbildnings- och föreläsningsmaterial och rådgör med dig när du behöver det. Som certifierad användare av Extended DISC kommer du att backas upp av oss, vi förstår hur du lyckas med Extended DISC på bästa sätt i din verksamhet.

Vill du veta mera eller anmäla dig till nästa certifiering? Kontakta Carita på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den eller 0706-360 162