Glad Sommar! PDF Skriv ut Skicka sidan

dreamstime xs 53375805Sommaren och solen har redan varit hos oss ett tag och nu närmar sig semestern för många av oss. I detta nyhetsbrev vill vi på Extended DISC passa på att önska alla en riktigt härlig sommar, fylld av allt det du önskar och behöver. Extended DISC nyhetsbrev tar nu sommarlov och är tillbaka igen efter sommaren. Men innan vi slänger oss i solstolen vill vi skicka med några artiklar som kan ge oss några sista tankar.

Hur vi ska njuta av sommaren, solen, värmen, gemenskap och eventuell ledighet behöver knappast någon av oss tips om. Men sommaren kan även innehålla utmaningar. Vi har förväntningar som kanske inte infrias, släktingar som irriterar oss och barn som blir rastlösa. Läs vidare i vårt nyhetsbrev och se vilka av nedanstående artiklar som bäst tar upp de utmaningar du oftast möter på sommaren.

Släktingen som alltid retar upp dig

Har du också den där släktingen som retar gallfeber på dig efter 5 minuter? Vad ni än diskuterar så hamnar ni i konflikt.

DISC-modellen gynnar dig i ditt professionella och personliga liv. DISC ger oss den information vi behöver för att göra medvetna beslut om hur vi anpassar vårt beteende när vi interagerar med andra, en färdighet som skapar bättre möten med andra.

DISC-modellen identifierar fyra beteendestilar. Läs mera om de olika stilarna i detta nyhetsbrev. Kanske får du mera kunskap om varför din släkting irriterar dig och varför ni alltid hamnar i konflikt.

Du kan inte förändra andra...

Tänk dig att du lägger en rockring på marken och kliver in i den. Tänk dig sedan att allt utanför denna rockring är helt utanför vår kontroll (även släktingen vi talade om ovan). Många av oss blir förskräckta bara vid åtanken.

Men tänk om det är så att vi genom att leva med illusionen om att vi kan påverka omständigheter och människor utanför vår rockring faktiskt missar chansen att ta ansvar för det som verkligen kan förändra våra liv: Oss själva!

Läs mera om personligt ansvar här

...men bara du ansvarar för dina gränser

Att sätta gränser är en bra grund för goda relationer. Vi har alla olika värderingar, behov och föreställningar om vad som är rätt. Otydliga gränser kan leda till konflikter, förbittring, ilska, ångest och stress. Vi lär andra människor hur de ska behandla oss.

När vi inte sätter gränser lär vi människor att de kan överträda gränser och hindrar dem från att lära sig av konsekvenserna av sina handlingar. Läs mera om hur du kan lära dig att sätta sunda gränser

Med sommaren bubblar känslorna

dreamstime xs 32151428Tänk tillbaka på förra sommaren. Kanske kommer du att känna igen dig i nedanstående 5 känslomässiga steg som många av oss genomgår vid förändring.

Steg 1: Oinformerad optimism.

Steg 2: Informerad pessimism.

Steg 3: Hoppfull realism.

Steg 4: Informerad optimism.

Steg 5: Fullbordande.

Forskare har noterat att detta är vanligt, och att många av oss går igenom en förutsägbar cykel av känslor när vi väljer att göra en förändring. När vi blir medvetna om dessa känslor kommer vi att möta förändringar i livet, både stora och små, på ett annorlunda och förhoppningsvis ett mera samlat vis.

Läs hela nyhetsbrevet här

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Certifiera dig i ett av årets mest omtalade teorier.

Skarmavbild 2018-06-21 kl. 11.59.12Extended DISC är ett beteende- och kommunikationsverktyg som grundar sig på DISC-teorin och utvecklar samarbetet mellan medarbetare, kollegor och klienter. Utbildningen är framtagen för dig som arbetar med utveckling av ledare, medarbetare och försäljning. Verktyget används även effektivt inom rekrytering, organisationsutveckling, utbildning, coaching och konflikthantering.

Under 2 dagar kommer du även att få insikter om dina egna beteenden och din egen kommunikationsstil. Du kommer att få både kunskap och verktyg att coacha, utmana, utbilda och utveckla individer och team.

Som certifierad användare får du tillgång till support och en stor mängd informations- och utvecklingsmaterial. På våra användarsidor hittar du övningar, presentationer och utbildningsmaterial.

Efter din certifiering tillkommer inga fasta avgifter eller licenser. Du betalar då endast för de profiler du har behov av och som du beställer löpande.
Du har möjlighet att skräddarsy rapporterna i det format som fungerar bra för alla dina intressegrupper. Du kan som certifierad användare ständigt påverka materialet genom att uttrycka önskemål om marknadens behov. Du kan välja att bestämma innehåll själv i fråga om bilder, logo, texter, grafer, innehåll och storlek på profilerna.

Du kan skapa profiler som speglar ditt varumärke. Du kan även använda någon av alla de profiler som vi har skapat. Allt ligger i samma plattform och du kan självständigt arbeta i systemet.

Extended DISC finns idag på 55 olika språk. Detta betyder att du mycket enkelt kan arbeta med internationella organisationer och företag. Extended DISC har funnits på den internationella marknaden i 20 år. Alltså är Extended DISC ett väletablerat verktyg och varumärke i affärsvärlden internationellt.

Genom certifieringen får du:

2 dagars utbildning

 • Fri support efter utbildningen
 • Din egna Extended DISC profil
 • Tillgång till allt material på våra användarsidor

Efter utbildningen kommer du att kunna:

 • Förstå dina naturliga beteendetendenser
 • Utveckla en förståelse för hur ditt beteende påverkar andra
 • Förstå, respektera och värdesätta individuella skillnader
 • Utveckla strategier för förbättrat samarbete
 • Förstå Extended DISC modellen/teorin
 • Insikt om den egna beteendestilen
 • Identifiera och förstå andra beteenden
 • Anpassa ditt eget beteende
 • Påverka andras beteende
 • Gå från önskat beteende till situationsanpassat beteende
 • Utveckla ett beteende som utgår dig själv till ett beteende som tar hänsyn till andra
 • Få förståelse och kunna röra dig från spontant beteende till medvetet beteende
 • Använda Extended DISC för utveckling av individer och grupper

Information om utbildningen

Höstens datum:

26-27 september 2018
7-8 november 2018

Tid: 9-16

Pris:9 800 kronor exkl. moms

Anmäl dig redan idag! Ring Carita Juselius på 0706-360 162 eller maila på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Certifiering i Säljbedömning

 

I höst kommer en ny chans att certifiera dig i Säljbedömning. Säljbedömningen är ett helt nytt verktyg som effektivt stödjer dig i att leda dina säljare inom områden som tankesätt, index för ursäkter och säljkompetenser.

Säljbedömningen är ett unikt diagnostiskt verktyg för att stödja säljarens utveckling. Säljbedömningen matchar även på ett optimalt vis kandidater för specifika säljuppdrag.

Säljbedömningen har tagits fram i samarbete med Sandler Training, en av USA:s största organisationer, som specialiserat sig på att utveckla säljkompetenser. Efter att ha observerat hundratusentals säljare har en modell utvecklats som innehåller 18 säljkompetenser som starkt påverkar försäljningsresultaten.

Denna modell utgår från att den personliga inställningen till specifika försäljningsaktiviteter och erfarenheter på ett väsentligt sätt påverkar försäljningsresultat. 

Säljbedömningsrapporten visar säljkompetenser och hur de kan utvecklas. Rapporten genererar personliga utvecklingstips för var och en av de 18 analyserade säljkompetenserna.

Skarmavbild 2018-06-18 kl. 10.05.52

 

På utbildningen kommer du även att få insikter om hur dina egna säljkompetenser påverkar ditt resultat. Du kommer att få både kunskap och verktyg att coacha, utmana, utbilda och utveckla säljare, försäljningschefer och säljteam.

Som certifierad användare får du tillgång till fri support i användandet av verktyget. Efter din certifiering tillkommer inga fasta avgifter eller licenser. Du betalar då endast för de profiler du har behov av och som du beställer löpande. Allt ligger i samma plattform och du kan självständigt arbeta i systemet.

FinxS Säljbedömning används runt om i världen, vilket innebär att du kan få ut rapporten på en mängd olika språk och att du mycket enkelt kan arbeta med internationella organisationer och företag.

Genom certifieringen får du:

 • 1 dags utbildning
 • Fri support efter utbildningen
 • Din egna FinxS Säljbedömning
 • En Extended DISC Säljprofil
 • Tillgång till material på våra användarsidor

Efter utbildningen kommer du att kunna:

 • Förstå de 18 viktigaste säljkompetenserna
 • Förstå hur säljkompetenserna påverkar säljresultat
 • Förstå hur säljkompetenserna kan utvecklas
 • Utveckla strategier för förbättrat säljresultat
 • Förstå FinxS Säljbedömning gällande modellen/teorin
 • Insikt om egna säljkompetenser
 • Identifiera och förstå skillnader på olika säljstilar
 • Utveckla tankesätt inom försäljning
 • Använda FinxS Säljbedömning för utveckling av säljare och säljteam
 • Utveckla försäljningschefer

Information om utbildningen

Datum: 24 oktober

Tid: 9-16

Pris: 4 200 kronor exkl. moms

Anmäl dig redan idag! Ring Carita Juselius på 0706-360 162 eller maila på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Vill du veta mera?

Extended DISC är ett verktyg som utvecklar chefers och medarbetares kommunikationsförmåga. Extended DISC erbjuder även DISC-profiler för både individer och team, 360° feedback och undersökningsverktyg. Vill du veta mera om hur Extended DISC kan stödja er verksamhet? Tveka inte, ring Carita på 0706-360 162 eller maila Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den .