Glad Sommar!


Sommaren och solen har redan varit hos oss ett tag och nu närmar sig semestern för många av oss. I detta nyhetsbrev vill vi på Extended DISC passa på att önska alla en riktigt härlig sommar, fylld av allt det du önskar och behöver. Extended DISC nyhetsbrev tar nu sommarlov och är tillbaka igen efter sommaren. Men innan vi slänger oss i solstolen vill vi skicka med några artiklar som kan ge oss några sista tankar.

Hur vi ska njuta av sommaren, solen, värmen, gemenskap och eventuell ledighet behöver knappast någon av oss tips om. Men sommaren kan även innehålla utmaningar. Vi har förväntningar som kanske inte infrias, släktingar som irriterar oss och barn som blir rastlösa. Läs vidare i vårt nyhetsbrev och se vilka av nedanstående artiklar som bäst tar upp de utmaningar du oftast möter på sommaren.

Släktingen som alltid retar upp dig

Har du också den där släktingen som retar gallfeber på dig efter 5 minuter? Vad ni än diskuterar så hamnar ni i konflikt.

DISC-modellen gynnar dig i ditt professionella och personliga liv. DISC ger oss den information vi behöver för att göra medvetna beslut om hur vi anpassar vårt beteende när vi interagerar med andra, en färdighet som skapar bättre möten med andra.

DISC-modellen identifierar fyra beteendestilar. Läs mera om de olika stilarna i detta nyhetsbrev. Kanske får du mera kunskap om varför din släkting irriterar dig och varför ni alltid hamnar i konflikt.

Du kan inte förändra andra…

Tänk dig att du lägger en rockring på marken och kliver in i den. Tänk dig sedan att allt utanför denna rockring är helt utanför vår kontroll (även släktingen vi talade om ovan). Många av oss blir förskräckta bara vid åtanken.

Men tänk om det är så att vi genom att leva med illusionen om att vi kan påverka omständigheter och människor utanför vår rockring faktiskt missar chansen att ta ansvar för det som verkligen kan förändra våra liv: Oss själva!

Läs mera om personligt ansvar här

…men bara du ansvarar för dina gränser

Att sätta gränser är en bra grund för goda relationer. Vi har alla olika värderingar, behov och föreställningar om vad som är rätt. Otydliga gränser kan leda till konflikter, förbittring, ilska, ångest och stress. Vi lär andra människor hur de ska behandla oss.

När vi inte sätter gränser lär vi människor att de kan överträda gränser och hindrar dem från att lära sig av konsekvenserna av sina handlingar. Läs mera om hur du kan lära dig att sätta sunda gränser

Med sommaren bubblar känslorna

Tänk tillbaka på förra sommaren. Kanske kommer du att känna igen dig i nedanstående 5 känslomässiga steg som många av oss genomgår vid förändring.

Steg 1: Oinformerad optimism.

Steg 2: Informerad pessimism.

Steg 3: Hoppfull realism.

Steg 4: Informerad optimism.

Steg 5: Fullbordande.

Forskare har noterat att detta är vanligt, och att många av oss går igenom en förutsägbar cykel av känslor när vi väljer att göra en förändring. När vi blir medvetna om dessa känslor kommer vi att möta förändringar i livet, både stora och små, på ett annorlunda och förhoppningsvis ett mera samlat vis.